Subdomain Kurulumu Resimli Anlatım

Bu makalemizde cpanel’de subdomain kurulumunu resimli olarak anlatacağız. Subdomainlerin özelliği google’nin ayrı bir domain gibi görmesidir. Onun için ekleyeceğiniz subdomain’e ayrı bir veritabanı ve web yönetici araçlarında yeni bir site gibi bildirebilirsiniz. Alexa henüz subdomainleri görmemektedir, onun için alexa bildirim yapmanıza gerek yok ama, ekleyeceğiniz subdomain ana domaini desteklemektedir yani alexa sıranızın yükselmesine katkı sağlar.

Subdomain kurabilmek için ilk önce Cpanel’e giriş yapıyoruz ve subdomains bölümünü seçiyoruz. Daha sonra giriş yaptığımız bölümde aşağıdaki resimde görüldüğü gibi biz subdomainimizin adını deneme yaptık yani “deneme” yazdığımız yere siz kendi subdomain adını yazıyor ve oluştur diyordunuz. artık subdomaininiz hazır.

Subdomain kurulum

Subdomain kurulum

Sizin ana dizin yani public_html içerisinde deneme adlı bir klasör otomatik olarak oluşturuldu. Artık, siz wordpress, joamla veya daha farklı bir içerik yönetim sistemini seçerseniz bunu bilgisayarınızda masa üstüne indirip zipten çıkaracaksınız. Bir sonraki adımda  filezilla adlı programla (tabi siz daha farklı bir programda kullanabilirsiniz) public_html içerisinde oluşan deneme adlı klasör içerisine upload ediniz.

Şimdi sıra geldi bu oluşturduğunuz subdomaine bir veri tabanı oluşturmaya, çünkü veri tabanı olmazsa subdomaininiz işe yaramaz. Yine cpanelde  MySQL database wizard’ı seçiyoruz açılan pencerede aşağıda resimde görüldüğü gibi veri tabanı adını  yazıp  sonraki adım (next step) diyoruz.

Veri tabanı adı

Veri tabanı adı

Sonraki adımda, oluşturduğumuz veri tabanına bir kullanıcı ve şifre ekleme olacak. Yine aşağıda resimde ayrıntılı olarak gösterdik. kullanıcı adına sizin kullanıcı adınız şifre bölümüne yine sizin yazacağınız şifreleri yazın ve kullanıcı oluştur butonuna basınız.

Veritabanı kullanıcı adı

Veritabanı kullanıcı adı

Açılan pencerede oluşturduğumuz veritabanı ve kullanıcı ad için seçenekleri güncelleyeceğiz. Bunun için aşağıdaki resimde yine görüldüğü gibi ALL PRIVILEGES yani tüm seçenekleri güncelle bölümünü işaretleyelim ve next step yani ileri butonuna basalım.

Seçenekleri güncelle

Seçenekleri güncelle

Eğer her şey yolunda gittiyse alttaki resimde görüldüğü gibi bir görüntü gelecek size yani  veri tabanı, kullanıcı adı oluşturuldu ve seçenekler güncellendi.

Veri tabanı oluşturma sonuçlandı.

Veri tabanı oluşturma sonuçlandı.

Bu konuyu sizlere resimli ve ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştık. Yine de bu konuyla ilgili sormak istediğiniz bir şey olursa bu platformda sorabilirsiniz, en kısa zamanda sizlere cevap ulaştırılacaktır.

 

 

[sc name="paylasbuton"]

Subdomain Kurulumu Resimli Anlatım” hakkında 2 yorum

  1. volkan kandemir

    merhaba. dediklerinizi yaptım ve yeni bir wordpress sitesini subdomaine kurdum. peki size sorum şu olacak; bu alt domaine wordpress değilde html olarak tek sayfa kurabilir miyim? veya tek sayfadan oluşan nasıl bir yapı buraya kurabilirim. wp gibi çok yer kaplasın istemiyorum. teşekkürler.

    Cevapla
    1. seocu Yazar

      Daha hafif bir içerik yönetim sistemi kurmak isterseniz, hazır php scriptlerinden faydalanabilirsiniz. php script kurulumu adlı makalemiz sitemizde mevcut.

      Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.