SEO ve Özgün İçerik İlişkisi

SEO ve Özgün İçerik İlişkisi, özgün içerik nedir, kopya içerikten nasıl korunmalı, özgün içerik nasıl oluşturulur

NoPlagiarismSEO ve özgün içerik ilişkisi son derece önemli ve ayrılmaz bir bütünün parçaları gibidir. Kopya ve alıntı içerik ile dolu bir siteye teknik anlamda ne kadar SEO çalışması yaparsanız yapın mutlaka bir yerde bir duvara çarpmanız kaçınılmaz olacaktır. Backlink Nedir? başlıklı makalemizde anlatılan çalışmaları da yapsanız birçok başka SEO uygulamasını da deneseniz sonuç değişmeyecektir.

Plagiarism olarak adlandırılan kopya içerik yüzünden çok sayıda web sayfası neredeyse geri dönülemez şekilde atıl duruma geçmiş bulunmaktadır.

SEO ve özgün içerik ilişkisini sağlam temeller üzerine oturtmak için birçok seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneklerin hangileri olduğundan söz edeceğiz elbette ve sizlere bu anlamda yol göstereceğini düşündüğümüz başlıcalarının linkini de paylaşacağız. Ancak bundan önce özgün içerik ile ilgili birkaç söz daha etmek gerekir.

Elbette bazı alanlarda içeriğinizin özgün olma ihtimali yoktur. Mesela bir film sitesini ele alalım. İçeriğinizdeki filmin size ait olması düşünülemez. Fakat filme dair eleştiri yorum veya başka bir yazılı materyal bulunuyorsa bunun özgünlüğü son derece önemli olacaktır.

Örneğin SEO hakkında yazılar, makaleler yayınladığımız bu sitenin sayfalarının kopyalanmış içerikle dolu olduğunu düşünürsek kendi kendimizin ayağına sıkmaktan ne farkı kalır bu durumun? Elbette böyle bir sitenin ayakta kalması ve kullanıcılarına sağlıklı bir şekilde ulaşması mümkün olmayacaktır.

Herhangi bir konuda yazdığınız bir makaleyi mutlaka ama mutlaka kendi cümlelerinizle oluşturmalı ve imla kurallarına dikkat etmelisiniz. Yeniden yazma (re-writing) denilen çalışmalar da internet dünyasında yaygın olarak kullanılmakta olsa da bunu yaparken bile mutlaka cümlelerin özgün hale gelmesi ve anlam kaymaları ve kayıplarının önlenmesi gerekir.

Anlam bozuklukları ile dolu bir sayfa içeriği ne kadar yararlı olursa olsun ziyaretçi tarafından ciddiye alınmayacak ve bir süre sonra da Google tarafından ziyaretçi akışının azaltıldığı görülecektir.

Plagiarism nedir, plagiarism checker ne demek, plagiarism testi nasıl yapılır

Bu nedenle teknik olarak SEO işine başlamadan önce içerik kalitesi üzerinde durmak gerekir. Herhangi bir makaleyi tamamladığınızda öncelikle sakin kafa ile okuyun ve varsa imla hataları ve anlam kaymalarını düzeltin. Bunun ardından aşağıdaki linklerden dilediğinizi kullanarak tüm metni kopyala yapıştır yöntemi ile plagiarism testinden geçirin. Plagiarism checker olarak adlandırılan bu testlerin sonucunda kopya olarak gösterilen metni kendinizce özgünleştirip aynı testi yineleyin ve %100 özgün içeriğe ulaşıncaya kadar bunu tekrarlayın.

Konu hakkında her türlü eleştiri ve katkınızı aşağıdaki form aracılığıyla bize ulaştırabilirsiniz.

http://plagiarisma.net/scholar.php

http://smallseotools.com/plagiarism-checker/

http://www.plagscan.com/seesources/analyse.php

https://www.grammarly.com/plagiarism

[sc name="paylasbuton"]

SEO ve Özgün İçerik İlişkisi” hakkında 2 yorum

  1. ali

    İlk makale yazmaya başladığımda 3 ay boyunca kopyala yapıştır yaparak derleme makaleler yayınladım. ama daha sonra hata yaptığımı farkettim ve özgün yazmaya başladım. site 1, 2 ve 3 .sayfada çıkmaya başladı.. şimdi eski içerikleri tamamen baştan başlayarak özgün olarak yazıyorum. bu yaptığım doğru mu? yoksa eski içerikleri silip yeniden mi yazmalıyım. eski içerikerin bazıları üçüncü sayfada çıkıyor. bazıları da google tarafından yok sayılmış. sizce ne yapmalıyım ? yok sayılan içeriği silip tekrar aynı başlıkla yazsam ve bugünün tarihiyle yayınlasam siteye zarar verir mi yoksa faydalı mı olur?

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.